Pasta Primavera
4 καρότα καθαρισμένα και κομμένσε σε λεπτές λωρίδες
3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
1 κ.γ. βασιλικο ξερο
1 κ.γ. δυοσμο ξερο
500 γρ. μακαρίνια φαρφάλε
15 ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνη τριμμένη παρμεζάνα
Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και άπλωσε τα λαχανικά σου.
Αλατοπιπέρωσε, πρόσθεσε τα μπαχαρικά και ράντισε με ελαιόλαδο.Βάλε το ταψάκι στο γκριλ του φούρνου να μαλακώσουν τα καρότα
και γενικά να πάρουν χρώμα τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά,βράσε τα μακαρόνια σου σε αλατισμένο νερό σύμφωνα
με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φρόντισε να τα βγάλεις από τη φωτιά όσο κρατάνε
ακόμη και είναι αλντέντε.Στράγγιξε και κράτησε μαζί με τα μακαρόνια και 1 φλιτζάνι
από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν.Ανακάτεψε τα μακαρόνια με τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Στη συνέχεια πρόσθεσε τα ντοματάκια και αρκετό από το νερό των μακαρονιών .Αλατοπιπέρωσε
και σέρβιρε με παρμεζάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου