Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

350 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
500 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
6 ΑΒΓΑ
200 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΠΟΥΔΡΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
400 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
200 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
4 ΛΕΜΟΝΙΑ ΑΚΕΡΩΤΑ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ(ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ).ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΓΟ,ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΟΥΜΕ(ΟΛΟΚΛΗΡΑ).ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ,ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΤΑ ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΑ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ  ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160 ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΟΥΜΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ. 

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟΝΟ
5 ΛΕΜΟΝΙΑ
12 ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
12 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΟΝ  ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
2 Κ.Σ. ΚΑΠΑΡΗ
 15 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ. ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΕΤΕΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΩΝ,ΚΑΙ 4 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ2 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΕΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝΟΥ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΑΣΤΕΣ  ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ,ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΡΙΝΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ,ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ.
ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΑΤΟ,ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ.


COOKIES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

100 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
200 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΑΒΓΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
450 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
50 ΓΡ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΡΕΣΚΟ
100 ΓΡ ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΑΝ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΗ(ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.(ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ).ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΘΑ ΑΠΛΩΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ.
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΜΕΡΕΝΤΑΣ

300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
300 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
6 ΑΒΓΑ
300 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
150 ΓΡ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
50 ΓΡ ΚΑΚΑΟ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
100 ΓΡ ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
200 ΓΡ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΑΝΑΛΑΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

ΜΕΡΕΝΤΑ

ΓΛΑΣΣΟ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ,ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ,ΤΙΣ ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΑΨΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ,ΚΟΛΛΑΜΕ ΑΝΑ 2.ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΜΕ 1 ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΚΡΕΜΑ.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΠΙΦΑΝΙΟ.ΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΜΑΓΕΙΡΑ.(ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ)
ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΚΥΠΕΛΑ ΑΠΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ

ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

20 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ
20 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ
300 ΓΡ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ



ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΕΛΑΚΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ
ΚΡΕΠΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


ΓΙΑ  ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ

500 ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
250 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
4 ΑΒΓΑ
80 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

500 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
400 ΓΡ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΥΛΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΠΙΕΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΑ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΡΕΠΟΥΛΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΡΟΛΟ-ΠΑΚΕΤΑΚΙ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΗ.






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14