ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ
Αλευρι Δυνατο 1500γρ
Αλευρι Μαλακο 1500γρ
Μαγια 130γρ φρεσκια
Ζαχαρη 300γρ
Βουτυρο φρεσκο 100γρ
Σταφιδα μαυρη1500γρ
Νερο χλιαρο 1500γρ
Κανελα 3 κ.γ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Ξεκιναμε το ζυμωμα με
το αλευρι, το νερο, την μαγια
την ζαχαρη, και το
βουτυρο. Για περιπου 5λεπτα στην αργη
ταχυτητα και μολις αρχιζει να δενει το ζυμαρι προσθετουμε
την
κανελα και μολις τα
απορωφησει το ζυμαρι προσθετουμε την σταφιδα
και συνεχιζουμε το
ζυμωμα για 5λεπτα ακομα στην γρηγορη ταχυτητα.
Αφηνουμε να
ξεκουραστει η ζυμη μαςγια 20λεπτα και πλαθουμε σε μακροστενο η στρογγυλο σχημα,αφηνουμε ακομα 50 λεπτα το ζυμαρακι μας να ξεκουραστει και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 για 25 λεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου