Aγκινάρες αλά πολίτα
Yλικά:
8 αγκινάρες κοµµένες στα δύο
4 πατάτες
3 καρότο κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κρεµµύδια
ψιλοκοµµένα
1 µατσάκι άνηθο
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
αυγολέμονο
3 αβγα
2 λεµόνια (χυµός)
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγγινάρες,τις κόβουμε στη μέση και τις τρίβουμε
με ένα λεμόνι για να μην μας μαυρίσουν. Eπίσης, πρέπει να αφαιρέσουµε µε µαχαίρι
και το χνούδι της αγκινάρας. Σε µια κατσαρόλα σοτάρουµε το κρεµµύδι αφου το
έχουμε ψιλοκόψει στο λάδι να µαραθεί. Προσθέτουµε τις αγκινάρες και τα υπόλοιπα
υλικά.Tα τσιγαρίζουµε για λίγο, προσθέτουµε λίγο νερό περιπου 1 λίτρο και
αφήνουµε το φαγητό να βράσει για 30-35 λεπτά περίπου σε χαµηλή φωτιά(στην 3η
σκαλα). Kατόπιν χτυπάµε τα αυγά να φουσκώσουν και προσθέτουµε το χυµό του
λεµονιού πιχνωντας σιγά-σιγά σε χορδή. Aφαιρούµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
τις περιχύνουµε µε το αυγολέµονο.Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και αρακά
στο φαγητό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου