Κοτόπουλο με Dijon και κρέμα γάλακτος
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα: dijon
100ml λευκό κρασί Γκατζάρα
5κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
2 σκελίδες, λιωμένες
σκόρδο
250ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Αρχίζουμε κάνοντας τη μαρινάδα. Σε μια μπασίνα βαζω το λάδι,
τη μουστάρδα, το κρασί και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Τοποθετούμε μέσα τα φιλέτα
κοτόπουλου σκεπάζουμε με μια μεβρανη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Στη
συνέχεια βγάζουμε και ψήνουμε 1. στη σχαρα για λίγο ίσα-ίσα να παρουν χρωμα.Σε αυτή
την περίπτωση μολις πάρουν χρώμα βγάζουμε και βάζουμε με λίγο βουτυράκι σε ένα αντικολλητικό
τηγάνι και ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση.2. ψήνουμε στο
φούρνο στους 180 σε πυρίμαχο σκεύος για 20 λεπτά,φροντίζοντας να περιχύνουμε
συχνά το κρέας με τη μαρινάδα του.στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος
και ψήνουμε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά.
Και οι 2 παρασκεύες είναι πάρα πολύ νόστιμες.Επιλέγετε πια
θέλετε να ακολουθήσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου