Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012


Καρπουζόπιτα

Υλικά

8 φέτες καρπούζι(περίπου 1 κιλό)

6 κ. σ. ζάχαρη καστανή.και ακομα 2 κ.σ. για το ταψί

6 κ. σ. μέλι (3+3)

80 γρ. Βιτάμ  (50 γρ. λιωμένο για το μίγμα  + 30 γρ. για το άλλειμα του ταψιού)

8 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. σουσάμι

1 κ. γ κανέλα σκόνη και 1 κ.γ για το πασπάλισμα.

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια του και το στίβουμε καλά  να βγάλει τα υγρά του και να μείνει η  κόκκινη ψίχα μόνο.Λιώνουμε το μισό βιτάμ και το αναμιγνύουμε μαζί με το αλεύρι, την κανέλα και το μισό μέλι, μέσα στο καρπούζι.Ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε μία ζύμη ούτε νερουλή αλλά ούτε και σφιχτή.(στο σημείο αυτό μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα αλευράκι).Αλείφουμε ένα ταψί μικρό  20 εκ.περίπου με το υπόλοιπο βιτάμ και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και την ζάχαρη να κολλήσουν παντού.Από πάνω στρώνουμε το μίγμα .Ξαναπασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.Οταν ροδίσει και έχει ψηθεί, την ραντίζουμε με το υπόλοιπο μέλι το οποίο έχουμε ζεστάνει για να είναι ρευστό.Μόλις παγώσει την πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14