ψωμί μεθυσμένο
750 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
250 γρ προζύμι
200 γρ.γλυκό κόκκινο κραςί
1 πρέζα αλατι
Παπαρουνόσπορο και σουσάμι
Χοντρό αλάτι
.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι ,το αλάτι,ανοίγουμε στη μέση
μια λακούβα και ρίχνουμε μέσα τη προζύμη και το κόκκινο κρασί.Ζυμώνω πολύ καλά
και αφήνω τη ζύμη σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί για 2.30 ώρες.Στη συνέχεια
ανοίγω στο σχήμα της λαγάνας ,ραντίζω με λίγο ακόμα κόκκινο κρασί και πασπαλίζω
με παπαρουνόσπορο και χοντρό αλατι ΄ή με σουσαμι και χοντρό αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου