Κέικ με φουντούκια
Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γραμμάρια κόρν φλάουρ
200 γραμμάρια
φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη
80 γραμμάρια φουντούκια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια για
πασπάλισμα
λίγο άχνη ζάχαρη
400 γραμμάρια βούτυρο
400 γραμμάρια ζάχαρη
8 αυγά (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Έπειτα στον κάδο
του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε και τους
κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και το
αδειάζουμε σε ένα μπολ .
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν
σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κορν φλάουρ και τη
σκόνη φουντουκιού.
Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα στο μπολ με το
χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε και τη μισή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα
ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού φουντουκιού και την υπόλοιπη μαρέγκα και
ανακατεύουμε ξανά απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σκορπίζουμε από
πάνω τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά και
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου