Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

PANCAKES ΜΕ ΚΟΥΑΚΕΡ

100 ΓΡ ΚΟΥΑΚΕΡ
1 ΑΒΓΟ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
3 ΔΑΜΑΣΚΙΝΑ
 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΜΠΑΝΑΝΑ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΣΡΒΙΡΙΣΜΑ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΑ ΚΟΥΑΚΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ.ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΧΥΛΟ ,ΒΑΖΩ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ(ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΑΛΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΗΓΑΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΠΟ ΤΟ ΧΥΛΟ ΜΟΥ.ΨΗΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ.ΒΓΑΖΩ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΜΕΛΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΦΕΤΕΣ.ΑΝ ΘΕΛΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

CHEESE CAKE NEW YORK
ΒΑΣΗ
200 ΓΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE
100 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΛΙΩΜΕΝΗ

ΓΕΜΙΣΗ

500 ΓΡ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
30 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΛΕΜΟΝΙ(ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ)
350 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
5 ΑΒΓΑ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΒΓΟΥ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ

ΓΛΑΣΟ
1 ΑΣΠΡΑΔΙ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ
250 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΣΕΡΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.
ΑΝΕΒΑΖΩ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟ 200

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΜΕΝΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΟΥ.ΨΗΝΩ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 130 ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 45 ΛΕΠΤΑ.(ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ).ΣΥΝΧΡΟΝΟΣ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΛΑΣΟΥ ΜΑΖΙ.ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 45 ΛΕΠΤΑ,ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΟΥ.ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.
ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΩ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΣΕΡΒΙΡΩ.
BLOODY MERY

100 ΓΡ ΒΟΤΚΑ
200 ΓΡ ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ
ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΤΑΜΠΑΣΚΟ
ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΠΑΓΟ

ΒΑΖΩ ΤΟΝ ΠΑΓΟ ΣΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΜΟΥ.ΧΤΥΠΑΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ.ΤΑΜΠΑΣΚΟ ΒΑΖΩ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ.ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΤΟ ΠΟΤΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ.
ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΠΛΙΤ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΟ

7 Κ.Σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ
1 ΑΒΓΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΓΕΜΙΣΗ

300 ΓΡ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ
2 ΜΠΑΝΑΝΕΣ
 1 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΦΙΛΕΤΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ . ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ  ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΠΑΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180.
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ.ΚΥΛΑΩ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΩΤΟ(ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ).
ΑΝ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΑΝΤΙΓΗ,ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ,ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΑΚΙ.ΑΛΛΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΗΣΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΤΡΕΧΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΥ.ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΑΜΟΙΨΩ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

SMOOTHIE ΚΕΡΑΣΙ

250 ΓΡ ΚΕΦΙΡ
400 ΓΡ ΚΕΡΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
400 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
2 Κ.Σ. ΜΕΛΙ
ΠΑΓΟ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΤΥΡΙ ΓΡΑΝΙΤΑΣ.
ΣΟΥΠΙΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

1 ΚΙΛΟ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ
800 ΓΡ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ
250 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
500 ΓΡ ΚΟΝΚΑΝΣΕ


ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΤΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ,ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ,ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΚΟΝΚΑΝΣΕ ,ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΓΕΜΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.ΒΡΑΖΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14