Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ

2 Ντομάτες ώριμες
1 πιπερια πράσινη
1/2 πιπεριά καυτερή
ελαιόλαδο
150 γρ φέτα
50 γρ μοτσαρέλα
ρίγανη

ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τις πιπεριές .Τις βάζουμε στο τηγάνι με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθόυν.Βάζουμε σε ενα πυρέξ ή σε ένα πήλινο σκεύος.τρίβουμε απο πάνω τη φέτα και τη μοτσαρέλα.Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυρία.Βγάζουμε και πασπαλι΄ζουμε με ρίγανη.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΒΟΤΑΝΑ

4 καλαμαράκια μεγάλα
120 μλ ελαιόλαδο
2 κρεμύδια μέτρια ψιλοκομμ'ενα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
1/22 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κοκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ πλιγούρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. πελτέ
1/2 ποτύρι κρασιου λευκό κρασί

πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεφάλι,τα εντόσθια και το κόκαλο.Ξεπλένουμε πολύ καλά.κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,τις πιπερίες και τα πλοκάμια.Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο καρότο και τον μαιντανό.Ριχνουμε και το πλιγούρι.Συμπληρώνουμε με ενα ποτύρι νερό,ααλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να τραβηξει τα υγρα του.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.Τα τοποθετούμε σε αντικολλητική κατσαρόλα ,περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1 ποτύρι νερό.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. πελτέ και τον τσιγαρίζω.προσθέτω λιγο νερό και τον αραιώνω.περιχύνω τα καλαμαράκια.Ρίχνω και 1/2 ποτύρι λευκό κρασί,σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί και βράζω για μιση ώρα περίπου.Σερβίρω κομμένα σε χοντρές φέτες και πασπαλίζω με δυόσμο.


Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ

5 αβγά
4 ντομάτες τριμμένες ή 200 γρ κονκανσέ
ελαιόλαδο
αλατι-πιπερι
100 γρ φέτα

τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο,αλάτι και πιπέρι να πάρουν βραση και να φυγουν τα πολλα υγρά.Στη συνέχεια χτυπάμε τα αβγά και τα ριχνουμε μέσα.Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε μέσα την φέτα τριμμένη.

ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

500 γρ μέλι
300 γρ σουσάμι
200 γρ φυστίκι αιγίνης
40 γρ γλυκόζη

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι μαζί με τη γλυκόζη και το αφήνουμε να  καραμελώσει μέχρι τους 145 βαθμούς.Εχουμε ήδη ψήσει το σουσάμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και έχουμε μισοψήσει και το φυστίκι.Τα ρίχνουμε μέσα στην καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Απλώνουμε και χαράσουμε στο σχήμα που θέλουμε.


Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟ

1 Κιλό κάστανα
1 κλό ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού και την μισή λεμονόκουπα
1 ποτηρι νερό
1 βανίλια


Βράζουμε τα κάστανα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό.Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά για να μην σπάσουν.Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός απο το χυμό λεμονιού και κάνουμε σιρόπι.Μόλις αρχίσει και βράζει ρίχνουμε μέσα τα κάστανα και όταν παει ν αρχισει να δένει κανονικά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μισό λεμόνι.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

1 Πακέτο σφολιάτας
1 κιλό μπανάνες
1 κιλό μαύρη ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
200 γρ κουκουνάρι
2 αβγα

κόβω τη σφολιάτα μακρόστενες λωρίδες και την τοποθετώ στο ταψί μου.Αλείφω κάθε κομμάτι με αβγό.Προσθέττω μια λεπτή λωρίδα ζύμης σε κάθε άκρη.
Βάζω τη ζάχαρη να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστα,προσθέτω το βούτυρο και τις μπανάνες κομμένες στη μέση


.Τοποθετώ πάνω στη σφολιάτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτ.α.
Βάζω τα κουκουνάρια μου σε αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνω ελαφρά για να βγάλουν τα αρώματά τους.Ρίχνω μερικά πάνω απο κάθε πιάτο.




ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ

1 ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 300 ΓΡ
100 ΓΡ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΣΤΑΚΑ
1 ΑΒΓΟ
ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΚΑΙΜΑΚΙ Ή ΤΗ ΣΤΑΚΑ ΚΑΙ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΑΠΟ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΚΑΛΑ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Η ΓΕΜΙΣΗ.ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΖΑΣΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

Η ΚΑΡΑΤΖΟΡΤΖΕΒΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΊΑΣ.ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΙΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ


ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ BLOG Αρωματα και γευσεις

 που μας ταξιδευει καθε μερα σε ονειρεμενα αρωματα και γευσεις.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14