1 Κιλό φιρίκια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 γαρύφαλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
καρύδια ή αμύγδαλα για γέμισμα
πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια,τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με τα καρύδια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τα φιρίκια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να δέσουν.Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια.
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 γαρύφαλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
καρύδια ή αμύγδαλα για γέμισμα
πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια,τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με τα καρύδια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τα φιρίκια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να δέσουν.Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια.