Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΙΡΙΚΙ

1 Κιλό φιρίκια
800 γρ ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
5 γαρύφαλλα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
καρύδια ή αμύγδαλα για γέμισμα


πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια,τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και το χυμό λεμονιού.Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με τα καρύδια.Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει,ρίχνουμε τη ζάχαρη,τα φιρίκια και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να δέσουν.Μόλις κατεβάσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια.

TIRAMISSOY ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ,ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ,ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟΥ GRAND CASINO ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.

10 ΑΒΓΑ
10 ΚΡΟΚΟΥΣ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
600 ΓΡ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
'450 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΗ

ΜΕΣΑ
ESPRESO ΣΚΟΝΗ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ  ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ.ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ.


ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΤΑ).ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΡΕΜΑ,2 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΤΡΙΜΜΕΝΑ,ΛΙΓΟ ESPRESO ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΠΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΗ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ.ΟΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ


 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΕΣ  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ.

500 ΓΡ.ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ.
 1500 ΚΙΛΑ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΑΠΟ ΣΠΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ .
1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ 
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ 
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ 
 ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
 1-2 ΓΛΥΘΕΣ ΣΚΟΡΔΟ . 
ΝΤΟΜΑΤΑ ΦΡΕΣΚΙΑ Η ΚΟΝΚΑΣΕ 4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ . 
 ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 





 ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΠΕΤΑΜΕ
.ΑΦΟΥ ΚΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ , ΖΕΣΤΟ ΝΕΝΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΝΕΡΟ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΥΤΡΑ ΓΙΑ 3 ΤΕΤΑΡΤΑ . ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!
Η ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ  Despoina Kefala 
ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .ΕΧΕΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ ΡΟΔΟΥ.ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ.



www.ibiscos.com

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΑΜΟΥ




ΓΙΝΟΝΤΑΙ 20-25 ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

200ΓΡ.ΡΕΒΥΘΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
...
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
3/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
100ΓΡ.ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ.ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΘΟΥΜΕ.
ΤΑ ΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΧΤΟ.ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟ ΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΧΡΩΜΑ.ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΖΕΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΟΙ

Η ΣΤΝΤΑΓΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΣΟΦΙΑ ΝΤΕΝΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΦΑΚΙ.

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 
 
 
 
 
 
 
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ
"ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΨΗΤΟ"

1 1/2 ΚΙΛΟΥ ΧΤΑΠΟΔΙ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΖΑΓΙΟΥ ΞΥΔΙ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟ ΜΕ 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
5 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ
1/3 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ
 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ.ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΗ ΡΙΓΑΝΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΤΟΥΝ.ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Η ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ.ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ.
ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΖΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΒΡΑΖΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΥ.
ΤΕΛΕΙΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΖΑΚΙ 
 
 
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΟΦΙΑ ΝΤΕΝΤΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΟΦΑΚΙ.
 

COOKIES ΜΕ ΒΡΩΜΗ






1 κούπα  Καρύδια ψημένα και κοπανισμένα
3/4 κούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι τσαγιού σόδα
1/2 κουταλάκι τσαγιού αλάτι
1/2 κουταλάκι τσαγιού τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι τσαγιού γαρύφαλλο
170 γρ.  βούτυρο
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1  αυγό
1 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
3 κούπες (κουάκερ) νιφάδες βρώμης
1 κούπα σταφίδες 
1 κούπα  σταγόνες σοκολάτας


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς.Χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, να αφρίσουν καλά Προσθέτετε το αυγό και την βανίλια. Χτυπάτε πολύ καλά..Ανακατεύετε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι,το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.Τέλος προσθέτετε τη βρώμη, τα καρύδια,τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες.

 Βάζετε, σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο, σε απόσταση μεταξύ τους. 

Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 14 περίπου λεπτά, να ροδίσουν ελαφρά. 
Αν θέλετε αφού παγώσουν πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

ΦΕΤΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους μας.Θα ήθελα να σας πώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και για το πόσο ζεστά μας υποδεχτήκατε και μας αγκαλιάσατε.Σας υπόσχομαι πως κάθε μέρα θα προσπαθούμε όλο για το καλήτερο.
Μια πολύ απλή συνταγούλα  και πολύ γρήγορη.Με τρία υλικά.Αλλά ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.

1 μερίδα φέτα
1 ασπράδι αυγού
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

ελαιόλαδο για τηγάνισμα


χτυπάμε το ασπράδι με ένα πιρούνι,περνάμε τη φέτα και στη συνέχεια τη βουτάμε στο σουσάμο.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να απλώσετε σωστά το ασπράσι,περάστε τη φέτα πιο πριν απο λίγο αλεύρι.Έτσι θα κολλήσει το ασπράδι πιο εύκολα.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14