Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ




4 ΑΒΓΑ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΕΛΑΦΡΥ
200 ΓΡ ΝΕΡΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
1  ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ



ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ 2 ΦΟΡΜΕΣ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

1 ΚΙΛΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΗ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ(ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
ΟΣΟ ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.



ΤΡΑΓΟΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ



1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΤΡΑΓΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΟ 6 ΩΡΕΣ
5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
20 ΓΡ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥ ΞΑΦΡΙΣΜΕΝΟΣ
4 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ
ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΓΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ 5-6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Η ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΤΗ ΔΑΦΝΗ,ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ  ΒΡΑΣΗ .ΜΟΛΙΣ ΚΟΧΛΑΣΕΙ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΡΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΥΓΡΑ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟ ΣΚΟΡΔΟΥ.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ


ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 ΝΕΡΟΠΟΤΥΡΟ ΜΠΥΡΑ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 ΓΡ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
50 ΓΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ.ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΛΕΝΧΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ.


ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ






ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΖΥΜΗ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΓΕΜΙΣΗ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
4 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΖΥΜΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΚΕΙ.
ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΛΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΣΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ,ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΝΕΡΟ.
ΨΗΝΩ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΦΕΤΕΣ.
ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΝΤΙΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.




ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ




6 ΑΒΓΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
200 ΓΡ ΤΡΟΥΦΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΡΥΔΙΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΙΚ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ.ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ.



ΣΙΡΟΠΙ

6 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΒΡΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.



ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
500 ΓΡ ΒΙΤΑΜ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
400 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΜ.ΚΡΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΩΤΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ.Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 2 ΑΒΓΑ 250 ΓΡ  ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ 800 ΓΡ ΦΥΤΙΝΗ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ 1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ 1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ 1 Κ.Γ. ΑΜΜΩΝΙΑ 300 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΕ ΑΛΑΤΙΝΗ 500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ 3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
>> ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΣΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΛΑΦΡΟΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Η ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΟΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ .
ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΑΧΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΑΧΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14