Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ ΑΣ ΓΕΥΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΥΨΕΙΣ

200 ΓΡ ΓΑΛΑ 1,5%
300 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΥΤΙΚΗ 35%
100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ Ή 2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΑΛΙΚΗ ΜΠΑΣΙΝΑ ,ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.ΑΝΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΒΓΟΔΑΡΤΗ.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΦΟΡΕΣ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΛΟΥΔΙΝΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
CUP CAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 ΓΡ ΚΑΚΑΟ
240 ΜΛ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ
240 ΜΛ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
250 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
100 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ


ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ,ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ,ΤΟ ΚΑΚΑΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ.ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ  ΚΣΙ ΣΕ ΔΟΡΜΟΥΛΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΓΕΜΙΖΩ ΤΑ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑ 2/3.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.

ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΣΩ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΡΕΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

150 ΓΡ ΑΧΝΗ
150 ΒΟΥΤΥΡΟ
100 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΙΩΜΕΝΗ,ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ.

COOKIES ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

300 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
300 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ΥΓΡΗ
2 ΑΒΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 Κ.Γ ΣΟΔΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1/2 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ
1 Κ.Γ.ΚΑΝΕΛΑ
1/2 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΒΡΩΜΗ
2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΙΣ ΖΑΧΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ,ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΤΗΝ ΣΟΔΑ,ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ  ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ(ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΛΗ  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Η ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΄΄ΧΕΛΩΝΕΣ΄΄ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175.

ΚΑΤΑΙΦΙ ΜΕ ΚΑΣΕΡΑΚΙ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ
200 ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ ΤΥΠΟΥ ΕΝΤΑΜ
200 ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
500 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500 ΓΡ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4 ΑΒΓΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ
ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ,ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ.ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ.ΤΡΙΒΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΒΓΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ,ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΚΑΝΩ ΦΩΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΛΙΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΩ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ.
BUDINO

15 ΓΡ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
250 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100 ΜΛ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΦΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ Ή ΝΕΣ ΚΑΦΕ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
300 ΜΛ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
200 ΜΛ ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΜΛ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΗ
100 ΓΡ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ


ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ ΣΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ(ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΓΑΚΙΑ ΜΕΣΑ) ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ,Ε ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΑΒΓΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ.ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ ΤΑ ΔΥΟ ΜΙΓΜΑΤΑ.ΜΟΙΡΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1-2 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ.ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ. 
ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ


1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΓΑΡΙΝΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
5 ΑΒΓΑ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ,ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 170 ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 50-55 ΛΕΠΤΑ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14