Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΒΑΦΛΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΒΓΑ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
4 Κ.Γ. ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ
120 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
4 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
100 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
16 Κ.Γ. ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ-ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ-ΣΑΝΤΙΓΗ
2 ΠΡΕΖΕΣ ΑΛΑΤΙ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΒΓΩΝ ΜΕΧΡΙ Ν ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ.ΒΑΖΩ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ,ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ(ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ) ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ.ΨΗΝΩ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΒΑΦΛΙΕΡΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΩ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΗ ,ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ.
ΚΡΕΠΕΣ

500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
5 ΑΒΓΑ
4 Κ.Σ. ΛΙΩΜΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ

ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΧΥΛΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΕΠΙΕΡΑ Η ΣΕ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!!
ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΓΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
250 ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΛΑΡΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
500 ΓΡ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
750 ΓΡ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
2250 ΓΡ ΝΕΡΟ+ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ,ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ.ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ,ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ,ΤΟ ΑΛΑΤΙ,ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΡΥΖΙ.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

SCONES ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ

120 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΡΥΟ
320 ΜΛ ΓΑΛΑ
80 ΖΑΧΑΡΗ
450 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
100 ΓΡ ΔΑΚΡΥΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ
2 Κ.Σ. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΞΥΣΜΑ
1/2 Κ.Γ. ΜΑΧΛΕΠΙ

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
5 Κ.Σ. ΓΑΛΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ,ΤΟ ΞΥΣΜΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ,ΤΟ ΜΑΧΛΕΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΜΙΓΜΑΤΑ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΣΦΙΧΤΗ ΖΥΜΗ.ΠΛΑΘΩ ΣΕ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΚΕΡΜΑΤΑ.ΠΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ,ΤΟ ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ




ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΣΕΡΙ

500 ΓΡ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
200 ΓΡ ΤΣΕΡΙ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ
300 ΓΡ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
4 ΑΧΛΑΔΙΑ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΓΚΑΤΖΑΡΑ
200 ΓΡ ΚΑΡΥΔΙΑ
40 ΓΡ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ



ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΛΕΡ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ.ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ.ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΤΑΛΩΣ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.ΒΓΑΖΟΥΜΕ,ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΡΕΞ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΛΑΜΠΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ.ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΡΙΝ ΦΛΑΜΠΑΡΟΥΜΕ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ.ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ 2 ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΠΙΡΕΞ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ.
FALAFEL

1 ΚΟΥΠΑ ΡΕΒΥΘΙΑ(ΤΑ ΜΟΥΛΙΑΖΩ 15 ΩΡΕΣ)
1 ΚΟΥΠΑ ΡΕΒΥΘΙΑ (ΤΑ ΒΡΑΖΩ)
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
2 Κ.Σ. ΜΑΙΝΤΑΝΟ
2 Κ.Σ. ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
2 Κ.Σ. ΔΥΟΣΜΟ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ
1 Κ.Γ ΜΠΕΙΚΙΝ
10 Κ.Γ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΑΒΓΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ


ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΑΣΤΑ.ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΑ ΩΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΜΠΟΛ ΤΑ ΡΕΒΥΘΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ(ΣΤΟ ΕΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ)
ΧΩΡΙΖΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΙΣΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΜΙΣΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.ΖΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΠΛΑΚΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ.ΒΑΖΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ.
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ,ΑΡΓΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14