Μαγειρεύουμε με γνώσεις και φαντασία... H Κουζίνα της ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ και της ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ...

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ




4 ΑΒΓΑ
1/2 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΠΟΤΥΡΙ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ ΕΛΑΦΡΥ
200 ΓΡ ΝΕΡΟ
1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ
1  ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ



ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ. ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΕ 2 ΦΟΡΜΕΣ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

1 ΚΙΛΟ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΗ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ.ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΟΥΝ. ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙ ΑΦΟΥ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ(ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ) ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ.
ΟΣΟ ΑΠΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑΚΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ.



ΤΡΑΓΟΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ



1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΤΡΑΓΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΟ 6 ΩΡΕΣ
5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
20 ΓΡ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΛΙΤΡΟ ΖΩΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥ ΞΑΦΡΙΣΜΕΝΟΣ
4 ΚΟΚΚΟΥΣ ΜΠΑΧΑΡΙ
6 ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
500 ΓΡ ΜΑΚΑΡΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ
ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΓΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΙΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ 5-6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Η ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΟΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΚΑΛΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ,ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ,ΤΗ ΔΑΦΝΗ,ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΟΥ.ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΧΩΡΙΣ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΤΟ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ  ΒΡΑΣΗ .ΜΟΛΙΣ ΚΟΧΛΑΣΕΙ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΑΡΟΝΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ.ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΟΥΝ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΥΓΡΑ.
ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΙΣΗ ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΕΝΟ.
ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΣΙΠΣ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΦΡΟ ΣΚΟΡΔΟΥ.


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΜΠΥΡΑ


ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 ΝΕΡΟΠΟΤΥΡΟ ΜΠΥΡΑ
2 ΚΡΕΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΟΤΣΙ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 ΓΡ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
1 Κ.Σ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΑΡΟΤΟ
2 ΚΛΑΡΑΚΙΑ ΣΕΛΙΝΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
50 ΓΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΣΙΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ.ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 12 ΩΡΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΓΙΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ.ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΕΛΕΝΧΩ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ.


ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ






ΤΡΙΓΩΝΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΖΥΜΗ
500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΑΒΓΑ
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΒΓΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΓΕΜΙΣΗ
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
10 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
4 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
1 ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ


ΖΥΜΗ
ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΥΓΡΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΩ ΦΥΛΛΟ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΚΕΙ.
ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΛΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ.
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ.
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕΣΑ.ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ,ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΝΕΡΟ.
ΨΗΝΩ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 180. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΣΕ ΦΕΤΕΣ.
ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΥΝΤΙΤΣΑ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.




ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ




6 ΑΒΓΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ
200 ΓΡ ΤΡΟΥΦΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΑΡΥΔΙΑ


ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ.ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΣΑΝ ΤΟΥ ΚΕΙΚ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ.ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ.



ΣΙΡΟΠΙ

6 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΒΡΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 7 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΩ ΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.



ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
500 ΓΡ ΒΙΤΑΜ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
10 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
400 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΙΚΕΡ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΜ.ΚΡΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ.ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΖΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΩΤΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ.Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 60 ΚΟΜΜΑΤΙΑ.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 2 ΑΒΓΑ 250 ΓΡ  ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ 800 ΓΡ ΦΥΤΙΝΗ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ 1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ 1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ 1 Κ.Γ. ΑΜΜΩΝΙΑ 300 ΓΡ ΑΜΥΓΔΑΛΑ 1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΜΠΛΕ ΑΛΑΤΙΝΗ 500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ 3 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
>> ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ ΣΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΚΑΙ ΤΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΨΗΣΕΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΛΑΦΡΟΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ. ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ Η ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΟΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ.ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ .
ΑΦΟΥ ΞΕΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΑΧΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΑΧΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

1o Φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Σέρβια... ( Βίντεο)

21-7-2012:Παρουσία αρκετού κόσμου ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη των Σερβίων το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται στην περιοχή.
* Την τιμητική της είχε η Λέσχη Αρχειμαγείρων, η οποία μαγείρεψε εκλεκτά εδέσματα που έγιναν...ανάρπαστα, ενώ το "παρών" έδωσε και ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, όπως και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΛΑΔΕΡΑ




1 κιλό φασολάκια * 500 gr πατάτες αλάτι, πιπέρι *  1 μεγάλο κρεμμύδι * 4 καρότα 2 σκελ. σκόρδο *   5 τομάτες ώριμες *   1 ½ φλυτζ. ελαιόλαδο *¼ ματσάκι μαϊντανό * 10 φυλλαράκια δυόσμου

 
    >>  Καθαρίζουμε τα φασολάκια από τις ίνες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι Ξεφλουδίζουμε. ξεσποριάζουμε και ψιλοκόβουμε τις τομάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες.Κάνουμε το ίδιο και με τα καρότα και το σκόρδο. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε ελαφρώς κουνώντας τη κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν .Μετά 10 λεπτά, προσθέτουμε τις τομάτες, τις πατάτες,τα καρότα, το δυόσμο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα το αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά μέχρι να γλασάρει-δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα κουνώντας τη κατσαρόλα. Προσθέτουμε υγρά αν χρειάζεται.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΟΚΟΡΑΣ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙ


1 ΝΤΟΜΑΤΑ
5 ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ
50 ΓΡ ΜΑΡΟΥΛΙ
50 ΓΡ ΛΑΧΑΝΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ
5 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ
ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
1 ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ


ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΚΤΙΚΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ.Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ




1500ΓΡ ΑΡΝΑΚΙ ΜΟΝΟ ΨΑΧΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
70 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1000ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ
2 ΑΥΓΑ
2000ΓΡ ΖΩΜΟ
ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΨΑΧΝΙΣΑΝΕ
1 ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΑΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ ΦΥΤΙΝΗ






ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΩ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ,ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ 4 ΛΙΤΡΑ ΠΕΙΠΟΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΦΑΙΡΩ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ,ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ 2 ΛΙΤΡΑ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΙΑΛΥΩ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ.ΦΟΥΡΝΙΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΑΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ,ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΞΑΝΑΦΟΥΡΝΙΖΩ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ



ΚΡΙΝΤΙ



1500ΓΡ ΕΝΤΕΡΑ ΑΡΝΙΣΙΑ
1000ΓΡ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ
ΞΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ


>> ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΑ ΞΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑΚΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ.ΤΑ ΒΑΖΩ ΕΠΕΙΤΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝΕ.ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ,ΚΑΝΩ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ (ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ ΖΟΥΜΑΚΙ)ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΟΝ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ.





ΚΡΙΝΤΙ Β ΤΡΟΠΟΣ

1 ΑΝΤΕΡΟ ΓΙΔΙΟ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
1 ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
1 Κ.Σ. ΦΥΤΙΝΗ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ


>> ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ.ΓΕΜΙΖΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.ΓΕΜΙΖΩ ΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΒΡΑΖΩ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ .ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΩ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΩ.
ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΕΜΙΣΗ.




ΚΡΙΝΤΗ Γ ΤΡΟΠΟΣ

1 ΑΝΤΕΡΟ ΓΙΔΙΟ
1 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ
500   ΓΡ ΡΥΖΙ
2 ΑΥΓΑ
3 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ


ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΟΠΟΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΕΡΒΙΩΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΕΡΒΙΩΤΙΣΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ.







Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ
ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ


2 ΜΕ 3 ΜΙΚΡΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ,1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΠΑΤΑΤΕΣ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
3 ΚΑΡΟΤΑ(ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ)
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟΣ,1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΔΑΝΟΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΣΕΛΙΝΟ(ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ)ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΙΛΟΥ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΨΙΛΗ
1 ΚΙΛΟ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΕΛΤΕ ΑΡΑΙΩΜΕΝΟΣ,ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΥΡΟΠΙΠΕΡΟ,ΚΥΜΙΝΟ,ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΞΥΔΙ,200 ΓΡ ΛΑΔΙ,ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 3 ΛΕΜΟΝΙΑ





ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ.ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΔΥΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ,ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ,ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ,ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΛΙΝΑ,ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΕΠΙ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ.ΚΑΤΟΠΙΝ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ,ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΟΖΟΥΜΟ,ΤΙΣ ΑΛΕΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΑΣΗ ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΕΩΣ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ,ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ,ΤΟΝ ΜΑΙΔΑΝΟ,ΤΟ ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ,ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΑΤΙ Η ΟΧΙ,ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ-ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΟΖΟΥΜΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΜΥΡΟ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΑΣΗ,ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ  ΜΑΣ,ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ,ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗ ΧΤΑΠΟΔΟΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ       ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
                                                                       ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΙΝΟΥ


ΕΚΔ.ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.













ΚΑΡΥΔΑΤΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
2 1/2 ΦΛΥΤ.ΤΣ.ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 1/2 ΦΛΥΤ.ΤΣ. ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ
2 Κ.Σ..ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΛΥΤ.ΤΣ.ΓΑΛΑ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ/Γ. ΑΜΜΩΝΙΑ

ΣΙΡΟΠΙ

2 ΠΟΤΥΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 1/2 ΠΟΤΥΡΙ ΝΕΡΟ

ΣΑΛΤΣΑ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ




ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12-15 ΛΕΠΤΑ. ΒΑΖΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΟΥΣΚΕΣ.ΖΕΜΑΤΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΡΥΟ.ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ,ΠΑΡΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
 

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΟ



ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
525 ΓΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
275 ΓΡ ΒΟΥΤΥΡΟ
250 ΓΡ ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ
500 ΓΡ ΑΣΠΡΑΔΙ
90 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ

ΓΕΜΙΣΗ
500 ΓΡ ΤΥΡΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
100 ΓΡ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ ΚΑΣΤΑΝΟ ΓΛΩΣΣΑ

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ,ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΣΕ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΑΡΕΓΚΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ.ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ.ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΥΨΟΣ 1 ΕΚ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 190.ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ,ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ(ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΚΑΝΑΖ) ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΧΝΗ.

ΣΑΛΑΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ



200 ΓΡ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟ ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
10 ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
120 ΓΡ ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ ΜΠΟΥΤΙ
50 ΓΡ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΟΥΛΕΣ
50 ΓΡ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
100 ΓΡ ΜΑΝΟΥΡΙ ΣΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ
10 ΓΡ ΓΥΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
8 ΕΛΙΕΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

30 ΓΡ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
20 ΓΡ ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
40 ΜΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ,ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΛΙ.ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ 8 ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΛΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΥΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΣΑΛΤΣΑ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΑ ,ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ,ΤΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,ΤΗ ΓΙΔΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ,ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ,ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΤΑ 3/4 ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΡΗΧΟ ΠΙΑΤΟ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ,ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ.

 

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ





500 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΑΡΙΝΑ
1 ΜΠΕΙΚΙΝ
200 ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ
1 Κ.Γ. ΔΥΟΣΜΟ
1 Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ
200 ΓΡ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
400 ΓΡ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
150 ΓΡ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΟΜΜΕΝΟ
100 ΓΡ ΦΕΤΑ
6 ΑΒΓΑ
250 ΓΡ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
15 ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ  ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ,ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ.ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ 12-15 ΛΕΠΤΑ,ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΡΜΕΣ ΜΑΦΙΝΣ.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14